26. jul. 2010

Bosna & Herz-Nostalgija


Zdi se, kot bi bilo že davno, morda v sanjah o prejšnjem življenju. Pozdravi iz otroških nasmehov, iluzija države blagostanja in mamilo za moči željne množice. Sredi moraste slutnje pa utripajoče srce dežele na prepihu kultur in v središču bojne arene na dosegu mrhovinarjev; prelestne pokrajine grenkih nasprotij in tisočletnih obrazov v senci. Veter je pometel figure iz pepela in iz tolmuna krvi in bolečine je prineslo GLASBO v najčistejši podobi: razpoka v puščavi soli, krik plahutajočega goloba in želja o letu nad oblaki.

Države in narodi živijo in umrejo. Njihov duh se razblini v pesem onkraj časa in prostora. Blagor nam, ki smo živi in se spominjamo.

Opomba. Če je širina zgornjega YouTube videoposnetka napačna ali se ta sploh ne predvaja, je to verjetno zato, ker uporabljaš omejeni brskalnik MalegaMehkega™ Internet Explorer ®

2 komentarja:

  1. Dino je to pesem skopiral od N'Doura (My dauther).

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma ja, saj vem. Domnevno. Sicer pa poslušaj "My Daughter" (Youssou N'Dour) in povej, če se ti res zdi taka kopija. Saj je tudi "Zenica Blues" potem kao plagiat Johnnyja Casha (San Quentin). Lahko naštevamo v nedogled. "Godinama" mi je kul komad in Dino Merlin je gotovo eden največjih bosanskih glasbenikov.

    OdgovoriIzbriši