27. sep. 2010

Canada is so f♥♥♥ing cool


Oni dan sem v glasbenem poklonu hvalil Avstralijo; a Kanada bi bila mogoče moja druga možnost, kjer bi hotel živeti. (Le mraza in snega ne prenašam najbolje.) Nič čudnega, da se jim South Park (in še kdo) zavistno posmehuje, Michael Moore (in še kdo) pa daje za zgled.

In mimogrede, med drugim imajo nekaj izrednih glasbenikov.

Opomba. Če je širina zgornjega YouTube videoposnetka napačna ali se ta sploh ne predvaja, je to verjetno zato, ker uporabljaš omejeni brskalnik MalegaMehkega™ Internet Explorer ®

5 komentarjev:

 1. Kanada je tudi s filmskega stališča zavidanja vredna. Med drugim ima njihov filmski sklad v večjih mestih prostore kamor si lahko gre kdorkoli brezplačno ogledati katerikoli film, ki je bil sofinanciran s strani sklada, oziroma je dobil kanadske davčne olajšave. In izbira je seveda zelo obsežna.

  OdgovoriIzbriši
 2. Nisem vedel. No, vsekakor še en (zelo dober) razlog, zakaj je Kanada tako kul.

  OdgovoriIzbriši
 3. Pozabil si omenitit Justina Bieberja. :D

  OdgovoriIzbriši
 4. Ups, pa res. Damn. :D Pomemben doprinos h kanadski glasbi, vsekakor.

  Šalo na stran: prostor je omejen, sicer bi lahko omenil vsaj še Paula Anko, Bachman-Turner Overdrive, Gordona Lightfoota, The Tragically Hip, Nickelback, Nelly Furtado, Joni Mitchell, Shanio Twain in še marsikoga – če naštejem zgolj meni znane.

  OdgovoriIzbriši
 5. Ne smemo pozabiti tudi Arcade Fire (ena izmed najboljših indie skupin) ter Michaela Bubléja (novodobni Frank Sinatra)

  OdgovoriIzbriši