29. nov. 2010

Močno pretirano? Zabavno!


Čas se naposled izteče vsakomur. Ob nedavni smrti enega najbolj prepoznavnih kanadsko-ameriških komikov zadnjih desetletij priobčujem lestvico TOP 10 svojih najljubših desetih parodij (ali komičnih satir/fars), po mojem skromnem mnenju vrednih ogleda in celo prostora na polici nad televizorjem slehernega filmoljuba.Komedija kot ena najzahtevnejših zvrsti nasploh je tudi sicer politično in kulturno kočljiva stvar ter zato tolikanj bolj podvržena kritiki in kritikom. Ampak tole povem: dobrih je čedalje manj in nič ne kaže, da bo tozadevno kaj bolje. Zato počivaj v miru, Leslie Nielsen (1926—2010), bil si eden najboljših in najzabavnejših.

10 komentarjev:

 1. škoda, da so ustvarjalci scary moviea začeli zatem snemati bedno kozlanje  also High Anxiety

  OdgovoriIzbriši
 2. What you said. Že prvi Scary Movie ne sodi ravno enakovredno med ostale tukaj naštete, ki so povečini čista klasika, ampak sem ga dal zaradi referenčnosti in statistike.

  OdgovoriIzbriši
 3. hm, tretje in zadnje slike ne znam umestiti. pomoč!

  OdgovoriIzbriši
 4. Pauc: saj to ni kviz. 8D če greš z miško nad sliko, se pokaže naslov filma, če pa klikneš, te vrže direktno na ustrezno mesto na IMDB. Ali si mislil kaj drugega?

  OdgovoriIzbriši
 5. Ne, nisem vedel h katerim filmom pašejo. No, očitno nisem bil pozoren na miško in njene signale.

  OdgovoriIzbriši
 6. Tretja, Airplane oz. Ali je pilot v letalu, je sicer železna klasika in ena najbolj slavnih parodij nasploh (v njej igra tudi Nielsen); zadnja, sloviti Kung Fu Hustle Stephena Chowa, pa je nekaj tako nepopisno odbitega, stripovskega in obešenjaško zabavnega, da ti zagotavljam bolečine od smeha. :)

  OdgovoriIzbriši
 7. p.s. 'Kolega' recenzista Iztoka spet daje kronična disleksija (razen tega, da že nekaj časa vztrajno kopira moje zamisli o prispevkih -- a nič ne de) in je spregledal posebej zanj boldirano besedilo, da gre zgolj za lestvico najljubših desetih tovrstnih filmov -- in ne za dolgo klobaso vseh obskurnih in debilnih kvaziparodij (ali sploh parodij ne), kar se jih kdo uspe spomniti.

  OdgovoriIzbriši
 8. Airplane seveda poznam, je pa res preteklo že mnogo vode od kar sem ga videl. Kung fu hustle pa res še nisem utegnil pogledati, ga bom, evo da ga bom.

  OdgovoriIzbriši
 9. Dr. Evil je Minimija dobil šele v drugi epizodi Austin Powersa. Tako je slika zavajajoča :)
  Sicer pa ne gre zamerit, ker je drugi del itak svetlobna leta pred prvim, da trejtega sploh ne omenjamo.

  OdgovoriIzbriši
 10. Ups, to pa vsekakor drži, moja napaka. Je že popravljeno, hvala za opombo.

  OdgovoriIzbriši