14. dec. 2011

Jack and Jill (2011)

IMDb | YouTube | moj vtis: ●○○○○○○○○○

Veste, kaj je največji problem danes (pa ne samo pri nas) in ga v najočitnejši meri utelešajo polpismena blogerska teleta in enocelični filmski retardisti plitvega uma? Izginotje vsakršne samokritike in samorefleksije ter reduciranje vseh meril sprejemljivega in okusnega na najmanjši skupni imenovalec, ki izničuje celo samega sebe. Da bi (dlje kot 12 minut po najavni špici) gledal tole? No fucking way.

Before I start what is sure to be an epic onslaught of hatred and venom for Adam Sandler’s latest splatter of guano on American movie screen, I want to get one thing straight. I used to like the guy. I used to think he was pretty funny on “Saturday Night Live,” and I actually find his earlier films like “Billy Madison,” “Bulletproof” and “Happy Gilmore” to be guilty pleasures.
7M Pictures Reviews
Opomba. Če je širina zgornjega YouTube videoposnetka napačna ali se ta sploh ne predvaja, je to verjetno zato, ker uporabljaš omejeni brskalnik MalegaMehkega™ Internet Explorer ®


Do Adama Sandlerja nisem nikoli čutil takega odpora kot nekateri gledalci, saj vendarle menim, da mu tu in tam uspe kak dober film, kaka dobra komedija, kjer se sprostim in nasmejim ne da bi mi bilo treba pretegovati možgane. [...] Jp, Sandler se je nekoliko zresnil in otročje fore prepustil svojim kolegom, kar je pametna poteza, ki podaljšuje njegovo super uspešno kariero. —Iztok

George C., ti si (bil) res frajer, razumem te in ti zaupam.

10 komentarjev:

 1. sandler je s tem butnil na najnižjo točko - eddie murphy teritorij


  fuck

  OdgovoriIzbriši
 2. a ni eddie murphy malo nad sandlerjem?

  OdgovoriIzbriši
 3. Je bil Sandler kdaj na kakšni višji točki? Pljunem na njegove filme. Mastno pljunem.

  OdgovoriIzbriši
 4. tudi meni ni nobeden všeč

  ampak vsak naslednji je slabši od prejšnjega


  in ne, eddie murphy nikakor ni nad sandlerjem (80 in zgodnjih 90 seveda ne upoštevam)

  OdgovoriIzbriši
 5. Ampak Murphy je vsaj IMEL svoje svetle trenutke kariere, in to zelo spodobne. Kaj pa je Sandlerjev "vrhunec"? (if there is such a thing) :/

  OdgovoriIzbriši
 6. Všeč mi je bil tukaj:

  Reign Over Me
  Punch-Drunk Love
  Funny People

  in gledljiv:

  Happy Gilmore
  Big Daddy
  The Wedding Singer

  ostalo pa :(

  OdgovoriIzbriši
 7. Odličen film za družinsko zabavo, moja nečaka sta smejala ob skoraj vsakem prizoru, sedaj pa še vesta kdo je Pacino. Kaj želiš boljšega od filmov? Sandler je tko ali tko the most misinterpreted igralec vseh časov. Vse kar dela so le odlične komedije za otroke in pa odrasle, ki imamo radi takšen humor, a vseno radi pogledamo v enem dnevu Dekalog in imamo potem eksistencialno krizo. Sandler nima press konferenc, ne promovira svojih filmov, ne dela škadalov, je srečno poročen in ne pije, le dela iz dneva v dan za dobrobit raje. To da ga hejtaš je le odraz tega, da si ovca ali pa da ga res ne maraš, kar je čist kul. :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Kako neumesten komentar, in to 7 let po tem prispevku. Sandler je nesmešen, neduhovit debil, ki misli, da je zadel nekakšno komično "nišo" plitvega, nesmiselnega humorja. Strinjam se z enim zgornjih komentarjev, v parih filmih je gledljiv; vse ostalo je popolnoma abotno, dno od dna.

  OdgovoriIzbriši
 9. Ni abotno če si šestleten otrok. Happy Gilmore ali pa Waterboy sta filma, ki sem ju videl vsaj 30krat in vedno ko s prijatelji nismo vedeli, kaj bi počeli ali nam je zmanjkalo idej za norije, smo gledali takšne abotne filme in se imeli noro dobro. Ta "plitvi" humor, kot mu ti praviš, ima dosti bolj strukturirane scene in pa pretok fabule, zaradi katerih zgodba lepo teče, ter veerjetno dosti mladih podzavestno spodbudi k temu, da postanejo filmarji, kot pa raznomnogi resni dramski filmi, kateri ti prodajajo neko vzvišenost, a si na koncu teh filmov kvečjemu bolj prevzeten in zamorjen, a enako neumen( tu merim predvsem na biografije), medtem ko te Sandlerjevi filmi nasmejijo in ti v misli vnesejo lep citat Meherja Babe, ki ga vsak pozna.

  OdgovoriIzbriši
 10. Okej, imaš prav: za otroke Sandlerjevi filmi verjetno niso abotni. Celo naš 12-letnik je že večkrat gledal Anger Management. Samo da nisem čisto prepričan, ali je to ciljna skupina, ki ji je Adam namenil svoje mojstrovine.

  OdgovoriIzbriši