Kako ocenjujem

O čem pišem in kako tisto ocenjujem

Od aprila 2008 pišem o filmih, ki si jih po naključju in brez kakšnega preferenčnega reda ogledam sproti; novejših in starejših, v kinodvorani ali pred domačim zaslonom, tujih in domačih. Nimam se za filmskega kritika, še recenzent nisem; kvečjemu amaterski ljubitelj in zbiralec filmov, ki jih ocenjuje in razvršča med tiste vredne ogleda (in posedovanja) ter one druge. Take ocene so lahko koristen vodnik in priporočilo nekomu, ki si filma še ni ogledal. Vsako tovrstno mnenje je seveda vedno subjektivno, če je še tako prekaljen cineast in izkušen pisec. Upam le, da so moji vtisi o filmu dovolj dobro vodilo in približen pokazatelj, kateri filmi izstopajo iz povprečja in katerim se je še najbolje izogniti. ツ●●●●●●●●●●  čista popolnost, med najboljšimi filmi vseh časov
●●●●●●●●●○  odličen film, nujen del filmoteke vsakega cineasta
●●●●●●●●○○  zelo dober film, prav gotovo vreden ogleda
●●●●●●●○○○  zanimiva zgodba v svojem žanru, priporočen ogled
●●●●●●○○○○  soliden umotvor, mirno si ga lahko ogledaš
●●●●●○○○○○  mhja, film bi bil lahko veliko boljši, ampak okej
●●●●○○○○○○  dokaj ponesrečen projekt, ogled le v veliki nuji
●●●○○○○○○○  polomija na celi črti, režiser je zamočil
●●○○○○○○○○  filmski iztrebek, vsekakor se izogni ogledu
●○○○○○○○○○  oglej si ga le kot primer, kako slabi so lahko filmi

Veliko pomembneje kot to, kaj pišem, se mi zdi, kako pišem; vseeno je, ali je blog namenjen filmskim vtisom, političnim aforizmom ali nasvetom za gojenje oljne repice. シ
(G) To je oznaka za umsko silo G-force, duhovito recenzistovo™ intelektualno točko G oz. gartnerizme,™ globokoumne in sijajno artikulirane misli, ki s svojo modrostjo relativizirajo našo percepcijo sedme umetnosti, nas podučijo in nasmejijo.

Od septembra 2020 je komentiranje onemogočeno, arhiv vseh komentarjev dotlej pa je v informacijo in morebitno zabavo na voljo TUKAJ. Če te vendarle srbi jezik in želiš na vsak način pristaviti mnenjski lonček, lahko to storiš na Twitterju ali pa mi pošlješ e-sporočilo, jaz pa ga bom objavil na Modrem tiču.

E-pošto mi lahko pošlješ sem: filmoljub@yahoo.com
Čivkati me slišiš tukaj: twitter.com/film0ljub
2008—2022 © Konzumacija bloga na lastno odgovornost. Neupravičeno posnemanje sloga in/ali povzetek idej se kaznuje z mrkim pogledom in/ali s pomenljivim molkom. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Za morebitno nelagodje ne odgovarjamo. Za ogled tega bloga vljudno priporočamo neuporabo Micro$oftovega™ brskalnika Internet Explorer®.